Grillattua Iberico-possua, mangokastiketta, saksanpähkinöitä ja balsamietikkaa

Avaa grillikausi tyylillä.

Kevät ja aurinko houkuttelevat ulos, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin koota perhe ja ystävät yhteen grilliruuan ääreen.

Grillattua Iberico-possua, mangokastiketta, saksanpähkinöitä ja balsamietikkaa


600 g (4 pihviä) Iberico-possunniskaa tai ulkofileetä

Marinadi


4 kynttä valkosipulia

1 ruukku rosmariinia

2 dl oliiviöljyä

1 appelsiini (mehu ja raastettu kuori)

suolaa ja pippuria

recipe-16-3-14.jpg

Leikkaa pois lihasta suurimmat kalvot. Sekoita astiassa kaikki marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan noin ½ tunniksi. Grillaa 7-10 minuuttia kummaltakin puolelta sen mukaan. Ota liha vetäytymään folioon vajaaksi 5 minuutiksi. Leikkaa sentin paksuisia siivuja 45 asteen kulmassa.

Mango-kastike


1 kpl mango

1 kpl salottisipuli

1 rkl voita

2 tl konjakkia

20 g saksanpähkinöitä

4 rkl demi-glace -kastikepohjaa

1 rkl mangochutneytä

1 rkl balsamietikkaa

suolaa

pippuria

recipe-16-3-15.jpg

Halkaise mango, kuori, poista kivi ja leikkaa hedelmä pieniksi kuutioiksi. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja rouhittuja saksanpähkinöitä voissa minuutin ajan.
Lisää joukkoon konjakki, demi-glace, balsamietikka ja mangochutney. Kiehauta noin 3-4 minuuttia ja lisää sitten mangokuutiot. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back