Kermavanukas ja appelsiinikeksi

Appelsiinikausi on tammikuussa parhaimmillaan! Kirpeät ja maukkaat appelsiinit sopivat mausteeksi moneen leivontaan, esimerkiksi herkullisiin kekseihin. Toteuta keksien kaveriksi maittava kermavanukas ja tarjoile esimerkiksi Eeva M. jääviinin kera!

Kermavanukas


150g sokeria

1l kermaa

1 vaniljatangon siemenet

10g liivatelehtiä

800x500

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Laita kattilaan kerma, vaniljan siemenet ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen asti. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä pehmitetyt, kuivaksi puristellut liivatteet. Kaada seos vuokaan ja siirrä jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi.

Appelsiinikeksi


1 kpl appelsiinin kuori raastettuna

½ dl appelsiinin mehua

200g sokeria

100g vehnäjauhoja

100g voita

800x500-5

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Levitä lusikalla pellille pieni nokare taikinaa, halkaisija noin 8 cm ja paista 180 asteessa muutama minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua. Ota pois uunista ja muotoile keksit esimerkiksi kaulimen päälle ja anna jäähtyä.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back