Kurpitsa-omena-muikunmätikeitto

Kurpitsakauden uusi suosikkiresepti.

Kurpitsa-omena-muikunmätikeitto (4:lle)


1 kg myskikurpitsa (butternut squash) tai pala keltaista kurpitsaa
2 kpl salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
4dl kasvi- tai lihaliemi
250g ricotta-juustoa tai mascarpone-juustoa
suolaa
pippuria
2 kpl hapahkoa omenaa (Granny Smith tai kotimainen)
kurpitsansiemenöljyä
100 g muikunmäti

muikunmati

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna salottisipuli. Kuullota kurpitsaa ja salottisipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää liemi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää juusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi.

Poista omenasta siemenkota ja kuori se. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita välittömästi keittoon joukkoon. Annostele lautasille lusikoi päälle muikunmäti ja valuta halutessasi hieman kurpitsansiemenöljyä keiton pinnalle.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism