Omenainen marmeladimakeinen

Omenainen marmeladimakeinen kotimaisesta Eeva-jääviinistä

Kesällä maistuu makea.

Helpot makeiset näyttävät syötävän kauniilta, maistuvat pirteän omenaisilta ja valmistuvat kotimaisesta Eeva-jääviinistä.

Aikuiseen makuun sopivat makeiset maistuvat parhaalta kaverin kanssa jaettuna. Tarjoile makeiset Eeva-jääviinin kanssa.

blogi2.png

Ainekset:


2 rkl liivatejauhetta

3 dl Eeva-jääviiniä

3,5 dl sokeria

1) Kaada 1,5 dl kylmää Eeva-jääviiniä kulhoon. Ripottele joukkoon liivatejauhe. Aseta purkki sivuun.

2) Sekoita loput Eeva-jääviinistä (1,5 dl) sokeriin keittokasarissa ja kuumenna keskilämmöllä. Kiehauta ja laske lämpötilaa. Sekoita seosta siihen asti, että seos alkaa saostua.

3) Sekoita varoen sokerisiirappiseos liivateseokseen. Hämmennä, kunnes liivate on kokonaan liuennut.

4) Kaada seos haluamiisi muotteihin (karamellimuotti, jääpalamuotti tai mikä tahansa vuoka). Laita muotti jääkaappiin useaksi tunniksi, anna makeisten jähmettyä mieluusti jopa yön yli.

5) Irroita herkut varovasti muoteista tai leikkaa sopiviksi paloiksi. Koostumuksen ansiosta makeisten pitäisi irrota nätisti.

6) Viimeistele makeiset pyöräyttämällä ne kidesokerissa kauniin pinnan takaamiseksi.

omenainen marmeladimakeinen

Back