Rapea lohifileenyytti ja kesäkurpitsa

Syysiltojen ja illanistujaisten uusi suosikkiresepti.

Rapea lohifileenyytti ja kesäkurpitsa


500 g lohifilettä

Täyte


100 g mozzarella-juustoa pieniksi kuutioiksi leikattuna
100 g vaaleaa leipää pieniksi kuutioiksi leikattuna
30 g kaprista hienonnettuna
40 g sardellia
50 g raastettua parmesaanijuustoa
50 g kivettömiä mustia oliiveja hienonnettuina
1 kpl salottisipuli hienonnettuna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 kpl raastettu appelsiinin kuori
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (meirami, minttu, timjami, oregano)
vehnäjauho
2 kananmunaa
korppujauhoja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Sekoita käsin kaikki täytteen ainekset kulhossa, tai hienonna kaikki kutterissa. Täytteen pitää olla pehmeää, mutta ei liian märkää. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla (oliivit, kapris ja sardellit ovat aika suolaisia).

Leikkaa lohipalasta 12 viipaletta, ohuiksi ja leveiksi. Nosta jokaisen viipaleen päälle puoli ruokalusikallista täytettä, käännä reunat ja sulje tiukalle rullalle.

Ota esille kolme lautasta. Laita yhdelle vehnäjauhot, toiselle riko kananmunat, sekoita haarukalla kananmunan rakenne rikki ja levitä kolmannelle lautaselle korppujauhot. Pyöräytä kalanyytit ensin vehnäjauhoseoksessa. Kasta sitten kananmunaan ja lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista kullanruskeiksi. 


Kesäkurpitsa


2 kpl kesäkurpitsaa viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl keltasipulia, hienonnettuina
1 dl tomaattikastiketta
suolaa
pippuria
timjamia, basilika ja persiljaa, hienonnettuna

Paista sipulit öljyssä. Lisää kesäkurpitsat, paista, suolaa ja mausta pippurilla. Lisää tomaattikastike ja kypsennä vielä muutama minuutti. Ripottele päälle basilikaa ja persiljaa ja tarjoa.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back