Runebergintorttu

Helmikuu on herkuttelijoiden aikaa. Perinteinen runebergintorttu saa uuden twistin kun kostutukseen käytetään rommin sijaan makeampaa ja pehmeämpää Eeva M. jälkiruokaviiniä.

blogi

Runebergintorttu


150 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

1 dl kuorettomia manteleita jauhettuna

1 1/2dl korppujauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

1 dl maitoa

Kostutus


1/2dl Eeva M. jääviiniä

1/2dl vettä

2rkl fariinisokeria

Koristeeksi


vadelmahilloa

sokerikuorrutetta

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota kuusi (uuninkestävää) kahvikuppia. Vaahdota margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää maito  nopeasti sekoittaen. Nosta taikina kahvikuppeihin. Aseta kahvikupit pellille ja paista 200 °C lämpötilassa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kuumenna, mutta älä kiehauta. Anna torttujen jäähtyä hieman ja lusikoi sen jälkeen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään vuorokauden verran. Kumoa torttukupit tarjolle.

Koristele lusikallisella vadelmahilloa ja pursota sokerikuorrutetta hillonokareen ympärille.

Nauti.