Saksanpähkinäpaneroidut vasikankyljykset

Viikonloppujen uusi suosikkiruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista. Tätä kehtaa tarjota vaativammillekin vieraille!

recipe-16-3-18

Saksanpähkinäpaneroidut vasikankyljykset


4 kpl vasikankyljyksiä

200 g tuoretta ranskanleipää raastettuna

½ pnt persiljaa hienonnettuna

½ pnt timjamia hienonnettuna

100 g saksanpähkinöitä paahdettuina ja rouhittuina

100 g pecorino-juustoa (lampaan) tai parmesaania raastettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 kpl kanamunanvalkuaista

50 g voita

½ dl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

recipe-16-3-21

Ota kyljykset huoneenlämpöön. Puhdista liha ja luu ylimääräisistä kalvoista ja rasvasta. Sekoita isossa kulhossa leipä, persilja, timjami, saksanpähkinät, juusto ja valkosipuli, mausta pippurilla ja varovasti suolalla (huom. juusto on suolaista). Vatkaa kevyesti valkuaiset, kasta kyljykset valkuaisissa ja sen jälkeen leipäseoksessa, painele seos hyvin kiinni lihaan.

Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Paista kyljykset molemmin puoli kullanruskeiksi ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back