Socca – Kikhernerieska

Socca – Kikhernerieska

Socca on provencelainen ohut, rieskamainen leipä tai pannukakku, joka valmistetaan kikhernejauhoista. Socca on ollut Nizzan rannikolla perinteinen kojuista ja katukauppiailta ostettava välipala. Monet pienistä socca-puodeista, joilla on puulla lämmitettävä uuni, ovat toimineet yli sadan vuoden ajan.


250 g kikhernejauhoja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
noin 1 l vettä
mustapippuria myllystä paistetun letun päälle

Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää 2/3 vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.

Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran.

Mausta mustapippurilla. Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism