Avaa grillikausi tyylillä.
Kevät ja aurinko houkuttelevat ulos, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin koota perhe ja ystävät yhteen grilliruuan ääreen.
Grillattua Iberico-possua, mangokastiketta, saksanpähkinöitä ja balsamietikkaa
600 g (4 pihviä) Iberico-possunniskaa tai ulkofileetä
Marinadi
4 kynttä valkosipulia
1 ruukku rosmariinia
2 dl oliiviöljyä
1 appelsiini (mehu ja raastettu kuori)
suolaa ja pippuria
Leikkaa pois lihasta suurimmat kalvot. Sekoita astiassa kaikki marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan noin ½ tunniksi. Grillaa 7-10 minuuttia kummaltakin puolelta sen mukaan. Ota liha vetäytymään folioon vajaaksi 5 minuutiksi. Leikkaa sentin paksuisia siivuja 45 asteen kulmassa.
Mango-kastike
1 kpl mango
1 kpl salottisipuli
1 rkl voita
2 tl konjakkia
20 g saksanpähkinöitä
4 rkl demi-glace -kastikepohjaa
1 rkl mangochutneytä
1 rkl balsamietikkaa
suolaa
pippuria
Halkaise mango, kuori, poista kivi ja leikkaa hedelmä pieniksi kuutioiksi. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja rouhittuja saksanpähkinöitä voissa minuutin ajan. Lisää joukkoon konjakki, demi-glace, balsamietikka ja mangochutney. Kiehauta noin 3-4 minuuttia ja lisää sitten mangokuutiot. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Author:
Flavio Giacoletto
Personal Chef
Food & Cooking Consulting
Gastronomy & Wine Tourism