Karamellisoidut viikunat pekonikääreessä

Nauti satokauden tuotteista! Tarjoile maukkaat viikunat sellaisenaan tai tuunaa niistä helposti tapaksia tällä reseptillä:

Karamellisoidut viikunat pekonikääreessä

12 viipaletta pekonia

24 kuivattua viikunaa

1/2 dl tuorejuustoa

1/2 dl fariinisokeria

2 ruokalusikallista kaakaojauhetta

1 teelusikallinen kanelia

Karamellisoidut viikunat pekonikääreessä

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Puolita pekonit pituussuunnassa. Kypsennä pekonit paistinpannulla keskilämmöllä kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät vielä rapeita. Siirrä pekonit kuivumaan talouspaperin päälle.

Leikkaa viikunoihin viilto pitkittäissuunnassa keskustaan asti ja täytä viilto tuorejuustolla. Viiltoon mahtuu n. 1/2 teelusikallista tuorejuustoa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kun pekoni on viilentynyt, dippaa toinen puoli fariinisokeri-kaakaojauhe-kaneli-sekoitukseen. Kääri pekoni viikunan ympärille niin että mausteet jäävät ulkopuolelle. Kiinnitä pekoni viikunaan hammastikulla.

Siirrä viikunat uunivuokaan ja paista 12-15 minuuttia tai kunnes pekoni on rapeaa.

Tarjoile herkut kotimaisen Eeva-omenajääviinin kanssa.

bacon figs

Back