Appelsiinikausi on tammikuussa parhaimmillaan! Kirpeät ja maukkaat appelsiinit sopivat mausteeksi moneen leivontaan, esimerkiksi herkullisiin kekseihin. Toteuta keksien kaveriksi maittava kermavanukas ja tarjoile esimerkiksi Eeva M. jääviinin kera!
Kermavanukas
150g sokeria
1l kermaa
1 vaniljatangon siemenet
10g liivatelehtiä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Laita kattilaan kerma, vaniljan siemenet ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen asti. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä pehmitetyt, kuivaksi puristellut liivatteet. Kaada seos vuokaan ja siirrä jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi.
Appelsiinikeksi
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna
½ dl appelsiinin mehua
200g sokeria
100g vehnäjauhoja
100g voita
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Levitä lusikalla pellille pieni nokare taikinaa, halkaisija noin 8 cm ja paista 180 asteessa muutama minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua. Ota pois uunista ja muotoile keksit esimerkiksi kaulimen päälle ja anna jäähtyä.
Author:
Flavio Giacoletto
Personal Chef
Food & Cooking Consulting
Gastronomy & Wine Tourism