Varaudu joulukuun juhliin. Tarjoile herkulliset lohivannikkeet esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlissa, joulun herkkupöydässä tai uudenvuodenaaton illanistujaisissa.
Lohivannikkeet
500 g voitaikinaa
Täyte
200 g savulohta
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl sitruunamehua
1 rkl tilliä
ripaus sitruunapippuria
Koristeeksi
kylmäsavulohta
katkarapuja
tilliä
Kaulitse mahdollisimman kylmä voitaikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla (halkaisija noin 5 cm) pyöreitä paloja. Leikkaa tai ota pienemmällä muotilla ympyrän keskusta pois, niin että jäljelle jää vain noin 5 mm leveä reunus. Laita reunukset kylmään.
Kaulitse jäljelle jääneet keskustat alle 5 mm:n levyksi ja anna sen levätä puoli tuntia jääkaapissa. Ota levy jääkaapista ja painele ensimmäisellä suuremmalla muotilla pohjat vannikkeille.
Laita ne pellille, voitele kananmunalla ja rei’itä haarukalla. Aseta reunukset tarkasti pohjien päälle. Voitele kananmunalla päällinen. Anna levätä vielä jääkaapissa 15 minuuttia. Paista 220 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä jäähtyneet vannikkeet. Koristele.
Author:
Flavio Giacoletto
Personal Chef
Food & Cooking Consulting
Gastronomy & Wine Tourism