Röölän Fish and chips

Marraskuisiin illanviettoihin.

Röölän Fish and Chips


2 dl jauhoja
1 ½ dl olutta
ripaus suolaa
200 g majoneesia
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
3 kpl salottisipulia
300 g kurkkupikkelssiä
1 rkl sinappia
½ rkl piparjuurta raastettuna
pippuria
½ kg perunoita
½ kg perattuja silakoita

fishnchips-2

Sekoita jauhot, olut ja suola tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota 20 minuuttia. Sekoita sillä välin majoneesi ja jogurtti dippiä varten. Lisää kuutioidut salottisipulit, pikkelssi, sinappi ja piparjuuri. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja pese perunat. Leikkaa lohkoiksi ja kuivaa hyvin. Kuumenna rasvaa 180 asteeseen ja uppopaista perunoita pienissä erissä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Ota pois pannulta, anna jäähtyä ja uppopaista perunoita toisen kerran, kunnes ne ovat kullanruskeita. Pidä ne lämpiminä uunissa.

fishnchips-1

Pese ja kuivaa silakat, mausta suolalla ja pippurilla. Kasta kalat pienissä erissä taikinaan ja uppopaista kullanruskeiksi. Anna valua talouspaperin päällä.

TÄRKEÄÄ: Tarjoa kalat ja perunat paikallislehteen käärittynä.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism