Helmikuu on herkuttelijoiden aikaa. Perinteinen runebergintorttu saa uuden twistin kun kostutukseen käytetään rommin sijaan makeampaa ja pehmeämpää Eeva M. jälkiruokaviiniä.

Runebergintorttu
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1 dl kuorettomia manteleita jauhettuna
1 1/2dl korppujauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
Kostutus
1/2dl Eeva M. jääviiniä
1/2dl vettä
2rkl fariinisokeria
Koristeeksi
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota kuusi (uuninkestävää) kahvikuppia. Vaahdota margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää maito nopeasti sekoittaen. Nosta taikina kahvikuppeihin. Aseta kahvikupit pellille ja paista 200 °C lämpötilassa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kuumenna, mutta älä kiehauta. Anna torttujen jäähtyä hieman ja lusikoi sen jälkeen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään vuorokauden verran. Kumoa torttukupit tarjolle.
Koristele lusikallisella vadelmahilloa ja pursota sokerikuorrutetta hillonokareen ympärille.
Nauti.