Tarte Tatin ja suolakinuskijäätelö

Tarte Tatin ja suolakinuskijäätelö

Elokuun pimeneviin iltoihin tai viikonlopun piristykseksi.

Jäätelö


200 g sokeria
8 kpl keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1 l kermaa
2 tl Himalajan suolaa
1 kpl vaniljatanko

800x500-6

Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito kulhossa. Sulata sokeri hiljalleen paistinpannulla, älä sekoita tässä vaiheessa, sillä sokeri kiteytyy helposti. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi siemenet veitsen hamarapuolella ja sekoita kermaan. Laita mukaan myös tangon kuoret. Kiehauta kerma ja lisää suola.

Kun sokeri on karamellisoitunut, lisää se varovaisesti kermaan. Sekoita koko ajan ja lämmitä niin, että karamelli sulaa kokonaan kermaan. Lisää keltuaismaitotiivisteseos kermaan. Jatka sekoittamista, kunnes seos alkaa saostua (jos käytettävissä on lämpömittari, oikea lämpötila on 82 astetta). Älä anna enää kiehua! Siivilöi seos toiseen kulhoon heti ja anna jäähtyä jääkaapissa. Valmista seoksesta jäätelö jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Tarte Tatin


5 kpl omenaa, hapahkoja esim. Granny Smith

50 g voita

200 g sokeria

200 g murotaikinaa

800x500-3

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Jaa hedelmät neljään lohkoon Pane voi ja sokeri valurautapannuun. Kuumenna pannua ja karamellisoi seos kinuskimaiseksi. Asettele pannulle omenat vieri viereen ja laita päälle kaulittu taikina. Painele taikina tiiviiksi reunoille asti. Pane paistinpannu 190 asteiseen uuniin ja kypsennä torttua noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa omenatorttu.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back