Vegaaninen kurpitsakeitto

Oranssi väri valloittaa lehdet kun ruska on kauneimmillaan. Hyödynnä satokauden kasvikset sekä kauden trendiväri uudella vegaanisella reseptillämme.

Vegaaninen kurpitsakeitto

Simppeli vegaaninen kurpitsakeitto kylmeneviin iltoihin:

1kg kurpitsaa

2 ruokalusikallista oliiviöljyä

2 sipulia

7 dl kasvislientä (esim. kasvisliemikuutiosta)

1,5 dl kaurakermaa

Hienonna sipulit. Kuori kurpitsa, poista siemenet, mutta ota ne talteen krutonkeja varten ja pilko kurpitsa kuutioiksi. Valmista kasvisliemi.

Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja lisää joukkoon sipulit. Paista sipuleita n. 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä tummuneita. Lisää joukkoon pilkottu kurpitsa ja paista n. 10 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes seos alkaa pehmetä ja muuttua kultaiseksi.

Lisää joukkoon kasvisliemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta seos ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää.

Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja kiehauta seos vielä kerran. Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada tehosekoittimeen. Hienonna seos tehosekoittimella tasaiseksi. Tarjoile krutonkien kera.

krutongit

Voit halutessasi tehdä krutongit itse:

2 ruokalusikallista oliiviöljyä

4 viipaletta kokojyväleipää

kurpitsansiemeniä

Leikkaa leivistä kuoret pois ja sisus pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista leipiä kunnes niistä tulee rapeita. Lisää kurpitsansiemenet pannulle ja paista muutama minuutti, jotta siemenet ehtivät paahtumaan. Tarjoile krutongit keiton päällä.

Back