Villi-tonnato

Villi-tonnato

Matalassa lämpötilassa kypsytetty hirvipaisti tonnikalakastikkeella


600 g hirvipaisti
suolaa
pippuria

Kuivaa paisti paperipyyhkeellä. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Tyhjiöpakkaa ja kypsennä vedessä sirkulaattorin avulla 56°C asteeseen noin 20 tuntia. Kypsentämisen jälkeen paistin voi jäähdyttää jäävedessä.

Jos ei ole sirkulaattoria tee näin: Kypsennä lihaa vienosti kiehuvassa liemessä kunnes sen sisälämpötila on 45°C.

Jäähdytä liha liemessään mielellään seuraavaan päivään.

recipe-blog-2

Majoneesi


1 kpl kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
4 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua

Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, sitruunan mehu ja huoneenlämpöinen oliiviöljy. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hitaasti ylös, ja majoneesi on valmista. Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee.

Anna makujen tasaantua jääkaapissa tunti.

Huom: tässä ei ole suolaa, sitä lisätään tarvittaessa lopuksi.

recipe-blog.jpg

Kastike


240g laadukasta tonnikalaa oliiviöljyssä
100g kapriksia suolassa
30g sardellifileetä öljyssä
1rkl sitruunan mehu

Huuhtele kaprikset huolellisesti suolasta. Laita tehosekoittimeen tonnikala öljyineen, sitruunanmehu, sardellit, puolet kapriksista ja hienonna. Siirrä seos kulhoon ja sekoita majoneesi joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi. Lusikoi kastiketta lautasille ja asettele 3-4 viipaletta paistia päälle.

Koristele vielä lopuilla kapriksilla ja yrteillä.

Author:Flavio Giacoletto

Personal Chef

Food & Cooking Consulting

Gastronomy & Wine Tourism

Back