Juuressipsit

Juuressipsit


Juuressipseistä on moneksi: ne maistuvat välipalaksi, hurmaavat illanistujaisissa ja tuovat tekstuuria ruoka-annoksiin.

resepti-elokuu-blogi-1

300 g juureksia makusi mukaan (esim. porkkanoita, punajuuria, juuriselleriä)
1 rkl ruokaöljyä
0,5 teelusikallista sormisuolaa

resepti-elokuu-blogi-2

Siivuta juurekset mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (esimerkiksi juustohöylän avulla). Asettele viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sivele juuresten pintaan ohut kerros ruokaöljyä. Ripottele päälle suolaa.

Siirrä sipsit uuniin ja paista lastujen paksuudesta riippuen noin 45-60 minuuttia kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa. Sipsit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita – tarkkaile kypsymistä! Voit tehostaa kuivumista siirtämällä sipsit ritilän päälle ja laskemalla lämpötilaa 100 asteeseen.

Tarjoile sipsit jäähtyneinä. Juuressipseillä voit myös koristella ja lisätä tekstuuria ruoka-annoksiin.

Huom! Käsittele punajuuret erikseen muista juureksista, sillä väri tarttuu helposti.

resepti-elokuu-blogi-3

Back