Kesäinen herne-kesäkurpitsakeitto

Kesäinen herne-kesäkurpitsakeitto


Saisiko olla lautasellinen kesän makuja? Pehmeä, kaunis ja herkullinen herne-kesäkurpitsakeitto valmistuu käden käänteessä.

resepti-toukokuu-blogi-2

1,5 l tuoreita herneitä
1 kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
2 rkl voita
10 dl kasvislientä
1/2 dl kuohukermaa tai mieltymystesi mukaan maustettua ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria

resepti-toukokuu-blogi-2

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Irrota herneet herneenpaloista. Silppua sipuli, timjami ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset voissa. Lisää kasvisliemi kasvisten päälle ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kuohukerma. Koostumuksen ei tarvitse olla täysin silkkinen, ellet halua! Kuumenna keitto kertaalleen, lisää mausteet ja tarjoile kauniista astioista.

Back