Omenaruusut

Omenaruusut


Sadonkorjuun omenaruusut kääntävät katseita illanistujaisissa. Nämä suussasulavat, omenaiset herkut valmistuvat yksinkertaisista raaka-aineista vaivattomasti ja maistuvat fantastiselta Eeva -jääviinin kanssa.

resepti-syyskuu-blogi-1

3 levyä voitaikinaa
2 punaista omenaa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl aprikoosihilloa
Vettä
Kanelia
Tomusokeria

resepti-syyskuu-blogi-2

Sulata voitaikina huoneenlämmössä. Täytä kulho vedellä ja lisää joukkoon sitruunan mehua. Leikkaa omenat puoliksi, poista siemenkota ja siivuta omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Aseta omenaviipaleet sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.

Lämmitä omenoita mikrossa niin, että ne ovat yhä sitruunaveden joukossa. Omenat pehmenevät mikrossa ja niitä on helpompi työstää. Noin kolme minuuttia mikrossa riittää. Jos omenat murtuvat taivuttaessa, lämmitä niitä pidempään.

Leikkaa voitaikina jauhotetun tason päällä kahteen osaan pituussuunnassa. Kauli taikinaa reilusti pidemmäksi ja leveämmäksi.

Sekoita kulhossa aprikoosihillo ja pieni tilkka vettä. Lämmitä mikrossa tai liedellä noin minuutin ajan. Levitä seosta jokaiselle taikinaliuskalle.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

resepti-syyskuu-blogi-2

Valuta omenat. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle niin, että ne ovat hieman päällekäin. Varmista, että omenaviipaleiden yläosa tulee hieman yli taikinan yläreunasta. Ripottele päälle hieman kanelia.

Taita taikinan alaosa omenaviipaleiden päälle ja rullaa taikina ruusuksi varovasti niin, että omenaviipaleet pysyvät paikoillaan. Sulje reuna painamalla ja aseta ruusu voideltuun muffinssivuokaan. Rullaa kaikki kuusi ruusua muffinssivuokiin.

Paista omenaruusuja noin 35 minuuttia. Pidä leivonnaisia silmällä paiston aikana, ettei omenoiden ohuet reunat pala. Jos leivosten pinta tummuu liiaksi, voit siirtää omenaruusut kypsymään uunin alimmalle tasolle ja laskea lämpötilaa.

Omenaruusut ovat parhaimmillaan uunituoreina, tomusokerilla koristeltuina.

resepti-syyskuu-blogi-3

Back