Omenavoi

Omenavoi


Omenaiset joululahjat ovat parhaita joululahjoja. Omenaviinin kylkiäiseksi voit valmistaa herkullista omenavoita. Omenavoi on herkullista esimerkiksi bagelin välissä, juustojen seuralaisena tai vaikkapa pannukakkujen kyytipoikana.

resepti-joulukuu-omenavoi


n. 12 keskikokoista omenaa
1 rkl jauhettua kanelia
½ tl maustepippuria
¼ tl neilikkaa
0,8 dl omenamehua
1 rkl sitruunan mehua

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa kahdeksaan lohkoon.

Pistä kaikki ainekset suureen kattilaan ja sekoita, jotta lohkot maustuvat tasaisesti. Peitä kattila kannella ja keitä keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Murskaa omenoita esimerkiksi puisella kauhalla mahdollisimman paljon.

Poista kansi ja jatka keittämistä noin tunnin ajan. Sekoita seosta vartin välein. Loppua kohden voit sekoittaa hieman useammin, sillä omenat tarttuvat helposti kattilan pohjaan.

Kun seos on mielestäsi sopivan paksua, poista kattila liedeltä. Paksun seoksen keittämiseen kuluu aikaa enemmän.

Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kun omenavoi on jäähtynyt, kaada se lasipurkkeihin ja koristele purkit halutessasi. Omenavoi säilyy jääkaapissa hyvänä 5 päivää. Mikäli sitä on vielä viiden päivän jälkeen jäljellä, voit pakastaa loput myöhempää käyttöä varten.

resepti-joulukuu-omenavoi

Back