Sitruunapasta

Tuo kevät lautasellesi tämän raikkaan sitruunapastan avulla!

Sitruunapasta

 
n. 500 g spagettia
4 rkl voita
4 sitruunaa (raastettuna, kaksi puristettuna mehuksi)
0,5 dl kuohukermaa
1,2 dl parmesanraastetta
suolaa ja pippuria

Raasta sitruunat ja purista kaksi sitruunaa mehuksi.

Laita spagetti kattilaan ja keitä, kunnes pasta on al dente. (N. minuutti tai kaksi vähemmän kuin pakkauksen ohje sanoo.) Kun pasta on valmista, ota talteen n. 2 dl keitinvettä.

Valmista kastike sillä aikaa kun pasta kiehuu. Sulata voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää raastetut sitruunankuoret sekä sitruunamehu. Lisää joukkoon n. 1 dl pastan keitinvettä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen olla levyllä hiljaisella lämmöllä.

Kaada spagetti paistinpannulle. Sekoita joukkoon kuohukerma ja n. 1 dl keitinvettä. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää joukkoon parmesanraastetta. Tarjoile lämpimänä ja lisää annoksen päälle vielä hieman parmesanraastetta.

Jälkiruuaksi suosittelemme kotimaista Eeva C -viiniä.

Back