Valkosipulinen parmankinkkupizza

Valkosipulinen parmankinkkupizza


Pizza ja viini sopivat rentoon viikonloppuun. Ihanan helppoa ja sopivan rentoa!

resepti-marraskuu-pizza


Pohja
durumvehnäjauhoja
20 g hiivaa
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl valkosipulisuolaa

Täyte
1 prk tulista tomaattimurskaa
4 tl pestoa
100 g mozzarellaa
150 g parmankinkkua
kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
rucolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sen jälkeen joukkoon valkosipulisuola ja öljy. Kaada joukkoon jauhoja, kunnes taikinasta tulee kimmoinen. Laita taikina kohoamaan n. puolen tunnin ajaksi. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Viipaloi tomaatit ja pilko valkosipulinkynsi. Voit käyttää myös valkosipulinpuristinta.

Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja siirrä pizzataikina pellille. Kauli taikinasta koko pellin kokoinen, tasainen levy. Levitä tomaattimurska taikinan päälle. Lisää pestoa. Ripottele valkosipuli ja tomaatit tasaisesti pinnalle. Revi mozzarellasta palasia ja sijoittele ne tasaisesti pizzan päälle. Paista pizzaa n. 10 minuuttia.

Ota pizza hetkeksi jäähtymään ja asettele päälle parmankinkku sekä rucola. Tarjoile pizza välittömästi.

resepti-marraskuu-blogi-pizza

Back